fbpx

Wellness

Székely dézsafürdő

Hargita megyében, Parajd környékén régóta üzemelnek sós vizes gyógyfürdők. Szerencsére már nem kell messzebbre utaznod, hogy átéld az igazi dézsa-élményt, valamint részesülj a parajdi sós fürdő gyógyító erejében. Tudtad, hogy magas ásványianyag tartalma miatt a parajdi sóbányából bányászott sót tartják a világon az egyik legjobb minőségűnek? Amellett, hogy jelentős fertőtlenítő hatással bír, szervezetünk ionháztartásának szabályozásában is nagy szerepet játszik. Székely dézsánk 100 kg parajdi sót tartalmaz.

Jótékony hatásai közé rengeteg mindent felsorolhatunk: 

  • segíti a vérkeringést 
  • különösen jó hatással van a vesére 
  • nagymértékű méregtelenítő hatással bír (egy 30 perces sófürdő salaktalanító hatása egy 3 napos böjtnek felel meg) 
  • a parajdi só NaCl tartalma 97%-os, illetve 84 féle ásványi anyag található benne  

Jakuzzi 

A világszerte ismert és kedvelt hidromasszázs technológián alapuló fürdőberendezés immáron emblematikussá vált az egészséges életmód területén. A jó hőmérsékletű, feloldott levegőt tartalmazó, mozgásban lévő víz hatékony felüdülést idéz elő, testünk felélénkül és jóval energikussabbá válunk egy kellemes jakuzzizás után. A masszírozó vízsugarak nem csak az izmokat lazítják el, de növelik a sejtek oxigénellátását, optimalizálják a vérnyomást. Az ideális 37°C-os víz hatására a testhő fokozatosan emelkedik, a vérkeringés felpezsdül, a vérerek kitágulnak és a szívritmus is egészségesebbé válik. Testünkben a sejtek által szállított tápanyagok és oxigén aránya megnövekszik, a pórusok kitágulnak, és megnövekszik a vízveszteség, melynek következtében méregtelenítő folyamatok zajlanak le a testünkben. A bőr számára védelmet nyújt a cellulitisz ellen, a vízsugarak lüktetése, masszázsa letisztultabb felületű bőrt eredményez. 

Panoráma jakuzzi 

Szereted csodálni a mesés Balatont? Ha a válaszod igen, akkor feltétlen próbáld ki a napozóteraszunkon található panoráma jakuzzit. Nem csak a kilátás pazar, de relaxációdat még hangulatfényekkel vagy zenével is feldobhatod. Amellett, hogy bekészíted a kedvenc fürdőruhádat, telefonodat se felejtsd a szobádban, hiszen a beépített bluetooth hangszórók segítségével kedvenc lejátszási listádat is hallgathatod.  

Finn szauna 

Tudtad, hogy már a havi egyszeri szaunázás is számtalan pozitív hatást gyakorol a testre? Ennek oka, hogy a szaunában uralkodó melegre és páratartalomra élénken reagál az egész szervezetünk, az érrendszertől elkezdve egészen a bőrünkig. A forró és száraz levegőn elpusztulnak a baktériumok, vírusok, a verejtékezéssel pedig számtalan méreg – és salakanyag távozik a szervezetből, így a bőr anyagcseréje két-háromszorosára fokozódik. Szaunázás során ajánlott egymást követően többször (átlagosan 2-4-szer) 5-20 percet tölteni a kamrában, amelyek között apró szüneteket javasolt beütemezni, hagyva a szervezet ideális hőmérsékletének visszaállására. A szauna a relaxáció, szellemi meditáció kiváló eszköze! 

Infra szauna 

Az infraszauna hatása a természetes gyógyítás eszköze. Az infravörös sugárzás képes behatolni az emberi szövetekbe, s ennek eredményeképp fiatalító és egészségjavító hatása van. A napsugárszauna távoli infravörös sugárzása megemeli a test belső hőmérsékletét, ami verejtékezéshez vezet, amely a szervezetünk gyógyításának és egészségben tartásának természetes és legbiztonságos módja. A mélyről jövő verejtékezés által testünk képes sejtszinten is megszabadulni a benne megtapadt mérgező anyagoktól. Salaktalanító hatása mellett, fogyasztó hatással is bír. Szaunázás közben a szervezet azon ügyködik, hogy lehűtse magát, ez által a szívverés és az anyagcsere felgyorsul, s ez eredményezi zsírégetést.

Kapcsolat

Küldj nekünk üzenetet

Vagy foglalj MOST!